## Short course details

## Tuesday, 26th November 2024

Topics	Speaker/Demonstrator	Duration	Time	
Cryogenic Instrumentation (Seminar Hall, Main Building)				
Hands-on training on the	Dr. Joby Antony			
cryogenic instrumentation	Mr. Rajesh Nirdoshi	90 min	9:30 - 11:00	
Session-1				
Tea Break		30 min	11:00 - 11:30	
Hands-on training on the	Dr. Joby Antony			
cryogenic instrumentation	Mr. Rajesh Nirdoshi	90 min	11:30 - 13:00	
Session-2				
Lunch Break		60 min	13:00 - 14:00	

Details of the course structure

- Quick Overview of Indigenous Cryogenic Instrumentation for LINAC (Remote control units, various hardware, firmware & software)
- Design details of indigenous 8 channel temperature monitors.

(RS232 communication -Hardware, Firmware & Software)

- Design details of Indigenous LHe/LN2 level meters/servers
  (Ethernet communication Hardware, Firmware & Software)
- Design details of IUAC Control output servers
  (Ethernet RS232 Hardware, Firmware & Software)
- ❖ Design details of embedded servers and IoT design, ML in future Cryogenic Instrumentation

Design details of LabVIEW software for interfacing/automation / data Acquisition with IUAC devices with 32-bit micro controller-based designs

Topics	Speaker/Demonstrator	Duration	Time
Applied Superconductivity	Dr. Lionel Quettier	75 min	14:00 - 15:15
(Seminar Hall, Main Building)	GANIL, USA	/5 111111	14:00 - 15:15
Tea Break		30 min	15:15 - 15:45
Basics of Superconducting	Dr. Vinit Kumar		
Cavities	RRCAT, Indore	60 min	15:45 – 16:30
(Seminar Hall, Main Building)			
Basics of Fabrication of the	Dr. Avinash		16:30 - 17:30
Superconducting cavities	Puntambekar, RRCAT,	60 min	10.30 - 17:30
(Seminar Hall, Main Building)	Indore		